Христофор Дочев: Целта ни е да има хляб за плевенчани

12:12, 01 окт 15 / Политика 25 630 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Целта ни е да има хляб за плевенчани.“ Това заяви пред журналисти бизнесменът Христофор Дочев, издигнат от ПП „Глас народен“ като кандидат за кмет на община Плевен. В пресконференцията участваха и кандидатите за общински съветници Валерий Ангелов, Валентин Генов, Поля Босилкова – Мартинова и Крум Пенчев.

В изказването си Христофор Дочев бе категоричен, че при равни условия, винаги ще бъдат предпочитани плевенски фирми:

„Има ли добра оферта – винаги ще предпочитаме лоялните плевенските фирми. При конкурс те ще бъдат с предимство. Няма да има скрито-покрито да се договарят инвестиции. Няма да има как да се появяват такива от Шумен, от Разград, от Русе ... Свършили са се нашите строителни организации или не са лоялни към Община Плевен? Това касае всички направления: строителство, социални грижи, образование, земеделските стопани по селата. Навремето в Плевен работеха 123 предприятия, които вече ги няма“, коментира той.

По неговото мнение, местното самоуправление у нас е разрушено. Сред основните приоритети на програмата за развитие е постигането на децентрализация на общините, както е навсякъде в ЕС.

„По моя точна и трезва преценка, местното самоуправление у нас е разрушено и ще работя поне 30 процента от местните данъци и такси да бъдат предоставени на общините. Няма такава държава в Европейския съюз, където да се прокламира децентрализация на средствата по Закона за местната власт, а те да бъдат узурпирани, както е тук. У нас е извършена абсолютна централизация. Навсякъде в Европа на общините се предоставят между 26 и 50 процента от средствата, докато в България процентът е едва 2.9 на 100. Така се връзват ръцете на местното самоуправление в икономически аспект“, каза той.

Програмата на Христофор Дочев и ПП „Глас народен“ за постигане на пълна промяна в управлението на Община Плевен включва публично-частно партньорство за реализиране на важни за общината проекти, приобщаване на местния бизнес, осъществяване на проекти за интегриран общински транспорт, подобряване на екологичните показатели, спиране на произволното презастрояване. По отношение на социалната политика ще бъдат положени специални грижи за разрешаване на демографските проблеми, чрез осигуряване на нови трайни работни места.

Ще се направи всичко възможно за подобряване на обстановката по селата: охрана на имотите и селскостопанската продукция, подобряване на инфраструктурата и пътищата. Проблеми, които чакат своето решение от 25 години.

Предвижда се и по-добро финансиране за спортните клубове, инвестиции в спортната база и прилежащата инфраструктура.

Христофор Дочев каза още, че според него идеята за присъединяване на близките до Плевен села като квартали на града е добра.

„Подкрепям тази идея, защото те така или иначе са квартали на Плевен. В тях живеят много работещи в плевенски фирми. Не трябва да забравяме, че населението на Плевен намалява и минаването в категория под 100 000 жители би намалило чувствително държавната субсидия“

Христофор Дочев посочи, че изборната бюлетина за него и листата с кандидати за общински съветници на ПП „Глас народен“ е №4.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама