БСП в Търговище представи кандидата си за кмет и листата за общински съветници

13:21, 01 окт 15 / Политика 25 503 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес областното ръководство на Българската социалистическа партия в Търговище представи официално кандидата за кмет на общината Диан Цонев и кандидатите за общински съветници.

В 10 часа, в залата на х-л „Мизия“ се събраха кандидат-съветниците, начело с д-р Красимир Мирев, който е водач на листата. От всички 33 в листата 29  са с висше образование или студенти, 4-ма – със средно и средно-специално.

Сред кандидатите за общински съветници на БСП има трима лекари, петима инженери, четирима юристи, също толкова филолози, осем финансисти, хора на изкуството и бизнеса.

Най-възрастният кандидат е журналистът Ленин Иванов, който е на 79 години, а най-млада е Кристин Александрова - на 20 години, студентка по английска филология.

Кандидатът за кмет от БСП Диан Цонев  е роден  на 15 май 1962 г. Завършил „История“ в ВТУ „Св. Св. Кирил  и Методий“, а след това и специалност „Национална сигурност“ в Академията на МВР. Работил в ОК на ДКМС, а след това в системата на МВР и ДАНС. Директор на териториална дирекция „Национална сигурност“ в гр. Шумен и Търговище.

От 2011 г.  – директор на Дирекция „Административно-правно и информационно обслужване“ в община Търговище. Женен е, има две дъщери, които се шегуват, че баща им е „добре организиран работохолик“.

Запитан кои са приоритетите на екипа му за работата на бъдещата администрация, Диан Цонев отговори, че три неща са особено важни според него и според съгражданите му: рехабилитцията на пътната мрежа, задържането на младите хора в града и запазване на успешната социална политика на досегашното управление.

Пълното ремонтиране и преасфалтиране на улиците в общината не може да бъде завършено в един мандат, уточни кандидат-кметът. Има два източника на финансиране – собствени средства на общината и Оперативна програма „Региони в растеж“, но по-важно е сроковете на изпълнителите да бъдат спазвани, за да не се получава забавяне, както с довършването на водния цикъл. От тези спазени срокове зависи удобството на гражданите и общината трябва да прилага всички достъпни й средства за натиск над изпълнителите на проектите.

Задържането на младите хора в Търговище е процес, който се реализира чрез политиките в образованието, здравеопазването и социалните дейности на Общината, каза Диан Цонев. Има поставени добри основи на този процес, но има и още много да се надгради.

По отношение на социалната политика, Търговище и в момента е социален оазис на фона на останалите общини в България. Доказателства за това са безплатните детски градини и пенсионерски домове, функциониращият младежки дом, достъпната за всички почивна база в Балчик и много други реално съществуващи дейности, които отдавна са забравени на други места в страната.

Запитан за необходимостта от подобряване на дейността на общинската администрация, Диан Цонев потвърди, че не се отказва от думите си, казани на предишна пресконференция – необходим е повече контрол и прозрачност в действията на служителите на Общината. Работата на администрацията трябва да стане още по-ефективна и отговаряща на нуждите на хората и бизнеса.

На въпрос за окончателното завършване на водния цикъл на града, Диан Цонев отговори, че Фирмата изпълнител е получила краен срок за приключване на всички дейности до края на 2015 г., като асфалтирането на улиците трябва да започне още този мeсец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама