Плевенски надзиратели идват на обучение във Варна

13:58, 01 окт 15 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служители на затвора в Плевен ще повишават квалификацията си в рамките на проект "Свобода зад решетките".   Второто от поредицата обучения ще се проведе на 4 и 5 октомври във варненския курорт  “Св.Св. "Константин и Елена". 25 професионалисти от състава на режимна и надзорно-охранителна дейност, както и техни колеги от екипа на социални дейности и възпитателна работа, ще имат възможност да повишат своята осведоменост и професионална подготовка по теми, свързани с управление на социалните и икономическите различия в затвора. 

В хода на работата ще се разгледа процеса на контрол и сигурност в затвора, ще се търсят модели за повишаване на качеството на пенитенциарното третиране на лишените от свобода, особено на тези в най-уязвимо положение, като малцинства, наркозависими, хора с увреждания. 

Целта на обучението е изграждане на умения сред пенитенциарните служители за управление на социалните и икономическите различния в затвора в град Плевен. Интерактивният характер на обучението ще изведе личния опит на всеки служител на затвора, в опит да се конкретизират ежедневните практически дейности в контекста на превръщането на международните стандарти от имагинерен в конкретен, индивидуален регулатор на професионално поведение. 

Повишаването на квалификацията на персонала в местата за лишаване от свобода е сред пакета от мерки, с които Министерство на правосъдието излезе след поредното критично становище на Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията и на нечовешкото или унизително отнасяне или наказание (CPT) относно местата за лишаване от свобода у нас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама