Бивш шеф на Алексей Петров свидетелства по дело срещу Веселина Томова

13:59, 01 окт 15 25 1964 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тотален обрат претърпя едно от делата за клевета срещу разследващата журналистка Веселина Томова, по което ищец е издателят Недялко Недялков. Същият претендира за 208 хил. лева обезщетение заради публикации в сайта АФЕРА, в които се твърди, че Недялков имал нещо общо с вестник "Галерия" и Алексей Петров. Показанията на двама свидетели наклониха везните в полза на ответницата, за която днес адвокатът на ищеца – Людмил Рангелов, поиска от съда да наложи гаранционно-обезпечителна отговорност на търговското дружество "Афера".  

Пред Варненския окръжен съд (ВОС), в качеството си на свидетел, се изправи бившият началник на Алексей Петров в Националната следствена служба – Николай Начев, който впоследствие е работил в "Лев Инс" и "Лев Корпорация", свързвани с Алексей Петров.

Начев разказа, че познава лично Недялко Недялков от 30.10.2009 година. За първи път те се видели в ресторант "Дева" в небезизвестния столичен комплекс "Спартак". Там присъствали Алексей Петров, журналистката Кристина Патрашкова и нейният съпруг. Те обсъждали въпроси, свързани с най-новия им медиен проект – "Галерия", както и монопола на Делян Пеевски върху разпростанението на вестници и печатни издания.

От разпита на свидетеля стана ясно, че Недялко Недялков не е искал да излиза на преден план във в. "Галерия" заради договор с в. "Уикенд", който му забранявал да издава таблоиди за определен период от време. "Недялко Недялков и Алексей Петров не се запознаваха за първи път", категоричен е свидетелят Начев.

Той разкри и че е присъствал на конфликт между издателя и бившия офицер от ДАНС, свързан с отказа на последния да осигури допълнително финансиране за вестник "Галерия".

"Не мога да дам директни данни, че в периода 2009-2011 година Алексей Петров е финансирал вестника, но там работеха служители на "Лев Корпорация", категоричен е Начев. Той назова и четири конкретни имена: Цветанка Юрукова, Дора Николова (Съюз за стопанска инициатива), Иво Михайлов, както и покойният адвокат Николай Леонтиев.

Варненецът Пенчо Иванов свидетелства пред съда, че е отсядал често в комплекс "Спартак", когато е имал работа в София. Докато е закусвал и вечерял в ресторант "Хармония", той на два пъти долавял разговори между Алексей Петров и Недялко Недялков. Двамата били на съседна маса в ресторанта и разговорите им се чували ясно. По този начин свидетелят Иванов разбрал, че издателят искал от Алексей Петров да му уреди интервю с човек от ДАНС.

Съдът ще се произнесе по иска на Недялко Недялков в законовоустановения срок. Междувременно се оказа, че в исковата си молба издателят претендира за нанесени имуществени вреди, въпреки че обект на настоящото производство са неимуществени вреди, каквато е клеветата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама