Трансграничн проект ще популяризира археологическия комплекс Славната канара

14:03, 01 окт 15 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Два трансгранични проекта е депозирала областната администрация в Добрич в Регионалния офис за ТГС гр. Кълъраш. Едното проектно предложени е за популяризиране на историческо наследство в трансграничен регион Добрич – Констанца, а другото е за подобряване на управлението на риска в трансграничния район Кълъраш – Добрич.

Първият проект е изготвен съвместно с Институция Префектура окръг Констанца, Регионален исторически музей – Добрич, Музей за национална история и археология – Констанца и Държавно ловно стопанство – Балчик. От българска страна, проектът се отнася за опазване, реставрация, социализиране и популяризиране на националното културно-историческо наследство на обект „Археологически комплекс“ в местността Славната канара, община Добричка. Водещ партньор е Областна администрация Добрич.

Второто проектно предложение предвижда подобряване на съвместното управление на риска при извънредни ситуации следствие на природни бедствия и аварии в трансграничния регион област Добрич - окръг Кълъраш. С реализирането му следва да се постигне повишаване на координацията между отделните участници за реакция при извънредни ситуации, както и повишаване на информираността на населението в трансграничния регион област Добрич - окръг Кълъраш. Предвижда се и доставка на оборудване и съоръжения, които да подобрят въможността за реакция и помощ на населението в област Добрич при природни и други бедствия и аварии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама