Живко Табаков от РБ: Бургас трябва да излезе на международния пазар като туристическа дестинация

16:02, 01 окт 15 / Политика 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Бургас може и е крайно време да излезе на международния пазар като атрактивна туристическа дестинация. До този момент града ни все още се разпознава само като море, плаж, край на следваща дестинация и "транзитна гара". През последните години се направи изключително много за градската среда и инфраструктурата, но в близко бъдеще точно развитието на туризма трябва да бъде изведено като приоритет. Това ще бъде и моята задача, ако бургазлии ме изберат за общински съветник в следващия мандат на местния парламент”. Това заяви по време на откриването на предизборната кампания на Реформаторския блок в Бургас, третият в листата за кандидат-общински съветници - Живко Табаков.

По думите на Табаков, за да стане изпълнимо всичко това трябва да има общи действия между местен бизнес, община и държава. Само чрез съвместна работа Бургас и региона може да излезе на международните пазари като туристическа дестинация. Ако градът бъде развит като целогодишно място за туризъм, то това ще даде възможност за подем на леката промишленост, селското стопанство и услугите. Това пък от своя страна неминуемо ще доведе до откриване на нови работни места в региона."Имаме идеални условия за създаване както на целогодишен туристически продукт, така и за обучение на кадри, тъй като разполагаме с два техникума, един университет и една гимназия. Много е важно да задържим младите хора в Бургас", заяви кандидатът за общински съветник.

Като втори акцент от предизборната си програма Живко Табаков посочи децентрализацията на икономиката в Бургас. „Всички квартали, комплекси и селища на територията на община Бургас имат своя потенциал и възможност за развитие. Не може хората да разчитат за работа само в центъра на Бургас, трябва да се погрижим и за кварталите. Не се подвеждайте, вярвайте на сърцето си и бъдете разумни на 25 октомври. Само тогава градът ни ще има успех”, призова бургаските избиратели Табаков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама