Обвиниха Джон Кери в множество престъпления и му забраниха да напуска страната

16:13, 01 окт 15 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С постановление от днес, 1 октомври, на Районна прокуратура Несебър е привлечен към наказателна отговорност британският поданик Джон Кери за извършени множество престъпления против собствеността и по транспорта и съобщенията, съобщиха от Апелативна прокуратура Бургас. Англичанинът е обвинен за кражба на чужда движима вещ чрез повреждане на преграда здраво направена за защита на лица и имот; за хулиганство, съпроводено със съпротива на органи на властта, изпълняващи задълженията си по опазване на обществения ред, като деянието се отличава с изключителна дързост; за противозаконно повреждане и унищожаване на чужди движими вещи. Престъпленията са били извършени в условието на съвкупност.

С акт на наблюдаващия прокурор по делото при Районна прокуратура Несебър, с оглед критичното отношение на обвиняемото лице към извършените престъпления и предвид влошеното му здравословно състояние, спрямо Кери е била взета мярка за неотклонение „Подписка”. Наложена му е и „Забрана за напускане на пределите на Република България”, за което незабавно са уведомени компетентните структури на Министерство на вътрешните работи.

По делото предстои извършването и на други процесуални действия, които да осигурят обективното, всестранно и пълно разследване на случая.

За провежданото разследване е уведомен Отдел „Международен” при Върховна Касационна прокуратура София, Министерство на правосъдието и Министерство на външните работи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама