ГЕРБ-Варна ще се бори за собствено мнозинство в Общинския съвет

16:22, 01 окт 15 / Политика 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За да продължим развитието на Варна като в последната година и половина, искаме да носим пълната политическа отговорност и да имаме цялата технология на управлението на града. Това означава ГЕРБ да има мнозинство в Общинския съвет и свои районни кметове, заяви на първата си пресконференция след старта на предизборната кампания кандидатът за кмет на Варна Иван Портних.

Той се обърна към избирателите с апел да отделят време на 25 октомври и да упражнят правото си на вот. Именно за да не зависи управлението на Варна от задкулисни уговорки в Общинския съвет, ГЕРБ ще търси активно доверието и подкрепата на варненци, подчерта досегашният кмет на града и кандидат за нов управленски мандат.

Основният опонент на ПП ГЕРБ в настоящата кампания е популизмът, категоричен е Иван Портних. "Няма да позволя постиженията на града през последната година и половина да бъдат боксова круша в ръцете на неуспели и провалили се политици”. Така кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ отвърна на нападките на свой опонент в кметската надпревара, който твърди, че морската столица западала украсена.

"Оставам с впечатление, че за някои кандидати тази кампания е просто лост за печелене на пари – било чрез контролиране на финансирането й или търсене на донори и т.н.”, коментира Иван Портних. Той отбеляза, че досега не е чул нито една конкретна и полезна за варненци идея или предложение за решение от останалите участници в кампанията.

"Варна показа и зае своето място през последната година и половина и това се вижда и от хората, които не живеят тук.  Ние направихме много, гражданите виждат нашите резултати, а по-важното е, че сме дали истинска перспектива за развитието на града през следващите 4 години”, подчерта Портних.

"Амбицията ни е не само да запазим влиянието си в региона, но и да го разширим, тъй като имаме много успешни кметове в общините, от една страна, а от друга – показахме и във Варна, че местното управление е изключително важно, за да може общините да се развиват, да се възползват в максимална степен от европейските проекти и програми и да се превръщат в по-уредени и по-добри места за живеене”, заяви Иван Портних в качеството си на областен лидер на ПП ГЕРБ.  

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама