В Разград е учреден Областен консултативен съвет по животновъдство

16:52, 01 окт 15 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областен консултативен по животновъдство бе учреден в Разград, съобщиха от Областната дирекция „Земеделие“. За председател на съвета е избран Димитър Обидимски – говедовъд от Разград.

Партньори в Консултативния съвет са Областната дирекция „Земеделие” и общинските служби по земеделие, Териториалният областен офис на Националната служба за съвети в земеделието, Областна дирекция на ДФ„Земеделие”, Областната дирекция по безопасност на храните, Регионалния център към Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството, Областен браншови пчеларски съюз “Лудогорска пчела“ и животновъди от областта.

Сред основните цели на консултативния орган е устойчиво развитие на животновъдството, като се създават условия за нарастване на доходите и подобряване на условията на труд на заетите в животновъдството и живеещите в селските райони. Членовете на съвета ще работят още за оптимално решаване на регионални проблеми за постигане на по-високо ниво на доходност на фермерите от земеделска дейност; оказване на директна подкрепа на земеделските стопанства в условията и правилата на новата Обща Селскостопанска политика за периода 2014 -2020 г.; подобряване на условията за отглеждане на селскостопански животни и предлагане на пазара на качествена суровина; опазване на млекопроизводителите и фермите им и повишаване на конкурентноспособността им.

Съветът ще съдейства и за осъществяване на оперативна връзка и по-добра координация между партньорите, както и за разпространение сред фермерите на полезна информация и популяризиране на добри практики по проблемите на земеделието и животновъдството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама