Софийската филхармония с най-големи приходи след операта, откриват новия сезон

17:59, 01 окт 15 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийската филхармония е на второ място по най-големи приходи от културна институция за 2014 год. Това каза за София Topnovini.bg директорът ѝ Виктор Стоянов. Данните са на Министерство на културата. На първо място в класацията е Софийската опера и балет. Днес Софийската филхармония официално открива и новият си 87-ми музикален сезон.

„В него ще се включат актуални звезди от европейската и световната музикална сцена, които няколко седмици след концерта си в Европа или в Америка идват при нас, за да представят програмата си. Това са Красимира Стоянова, Веселина Кацарова, Симон Портър, която открива сезона във филхармонията на Лос Анджелис. Ще са при нас световноизвестни диригенти“, разказва с възторг Стоянов.

Особен акцент в тазгодишната програма на филхармонията е победителят в конкурса „Чайковски“-Димитрии Матлеев.

„Откриването на сезона е тази вече в зала „България“. Ще представим класическа програма с едни от най-популярните класически произведения. По традиция започваме с българско произведение, защото ние сме национален институт, който трябва да налага национална културна политика“, каза Стоянов.

Софийската филхармония продължава и програмата „Имаш запазено място“, която дава право на деца, на ученици и на студенти от музикалните училища и музикалните паралелки от цялата страна да посещават концертите безплатно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама