Носители на националната танцова награда на Испания откриват One Dance Week

20:05, 01 окт 15 / Култура 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Испанската танцова компания DANIEL ABREU, носител на националната награда за танц на Испания за 2014 година, ще открие тазгодишното издание на международния фестивал за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK в Пловдив, разказаха организаторите.

Испанците поставят спектакъла "Животно" на 17 октомври на сцената на Дома на културата "Борис Христов". С него те ще потопят зрителите във фантастично пътешествие из лабиринтите на потребностите, желанията, копнежите и подсъзнателните инстинкти.

Създател на представлението е хореографът Даниел Абреу, носител на множество международни награди. Абреу създава компанията през 2004 година, представила до момента над 30 спектакъла в Европа, Америка и Азия. Гостуването се случва с подкрепата на Национален институт за изпълнителски изкуства и музика - Испания (INAEM), Институт "Сервантес" -  София, Посолство на Кралство Испания в България.

Фестивалът за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK се организира от Фондация "ЕДНО" за култура и изкуства в подкрепа на Пловдив - Европейска столица на културата и в партньорство с Община Пловдив и Фондация "Америка за България". ONE DANCE WEEK е и част от "Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа" (ЕФФЕ).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама