Дежурни прокурори ще приемат сигнали за нарушения по време на изборите в Разградско

07:30, 02 окт 15 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във връзка с провеждането на местни избори и референдум на 25 октомври със своя заповед окръжният прокурор на Разград Огнян Дамянов определи дежурни прокурори и съдебни служители, съобщават от съдебната институция.

Дежурни ще има в Окръжната прокуратура в Разград и трите районни прокуратури - Разград, Кубрат и Исперих. Имената, телефоните и електронните адреси за връзка с тях са публикувани на интернет страницата на окръжната прокуратура.

Дежурствата на прокурорите ще се осъществява в служебните им кабинети, до които ще бъде осигурен достъп на гражданите, както и възможност да подават сигнали и жалби от компетентност на съответната прокуратура.

В предизборния ден, на 24 октомври, дежурството им ще бъде от 8.30 до 18 часа, а в самия ден на вота, на 25 октомври то ще започне с началото на изборния ден и ще приключи един час след обявяване на края му.

До 16 октомври районните прокурори на Разград, Исперих и Кубрат трябва да организират обучение на всички разследващи полицаи и служители на МВР и ДАНС, които ще дежурят на 24 и 25 октомври и на 31 октомври и 1 ноември, в случай на втори тур на изборите ще преминат през обучение. Обучението ще се проведе в съответната районна прокуратура, като се разяснят правните и практически въпроси, във връзка с организацията на работа и контрол при провеждането на предстоящите избори, се посочва още в заповедта на окръжния прокурор.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама