Красимир Ранков поставя притча-фентъзи на сцената на кукления театър в Добрич

08:11, 02 окт 15 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиера на спектакъла "Жива вода" по текст на Никола Русев на държавен куклен театър "Дора Габе" ще се състои от 19 часа днес. Драматизацията и режисурата са на Красимир Ранков, сценография - Наталия Гочева, музика -проф. д-р Костадин Бураджиев, мултимедия - Полина Стоянова, художествено  ателие - Веселин Анев, Елисавета  Качулева, Димитър Митев. Главните роли са поверени на двама млади куклени актьори от Кърджали, току що завършили в Пловдив и назначени на щат в ДКТ "Дора Габе" - Сибел Азисова и Мустафа Исмаил. Участват още актьорите Стефан Киров - гост, Мирослава Демирева, Ренета Николова, Теодора Желева, Димитър Ялнъзов и Румен Куртев.

Спектакълът е драматизация по романа "Приказка за Стоедин" на Никола Русев. Жанрово пиесата се определя като българска притча-фентъзи.

Според режисьора Красимир Ранков, "Жива вода" е пиеса за възрастни деца. Той се надява спектакълът да върне зрителя към забравени истински стойности.

Куклите са много нестандартни, огромни, някои по-високи и от два метра. Спектакълът е с продължителност около час и 15 минути. Пиесата "Жива вода" ще бъде представена пред публика от пети клас нагоре, ще бъде направен опит да се привлекат и деца от първи до четвърти клас.

Предвижда се ДКТ "Дора Габе" да участва с "Жива вода" на Панаира на куклите в София, на фестивали в Стара Загора, Варна и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама