Сливналии атакуват световния военен спорт в Южна Корея

08:30, 02 окт 15 / Спорт 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама представители на сливенската атлетика заминаха за участие на Световните военни игри в Южна Корея. В Мунгуянг са рекордьорът на страната ни в тласкането на гюле и възпитаник на сливенската школа Георги Иванов и картотекираният за АСКЛА Сливен Илия Куцаров, който ще участва в маратона.

В групата за игрите са и Ваня Стамболова за участие на 800 метра или на 400 м с препятствия, Петя Дачева, която ще се включи в скока на дължина и на троен скок,  Венислав Николов на 100 и 200 метра и Станимир Бочев на 800 и 1500 м.

Поради контузия от отбора отпаднаха Венелина Венева-Матеева  /скок височина/  и Даниела Йорданова в дългите дистанции.

Преди надпреварата лагер в Сливен направиха Илия Куцаров, Венелин Николов и Станимир Бочев.

Под Сините камъни се подготвя и отборът на Бахрейн, с треньор Янко Братанов. Трима от състезателите му също ще вземат участие в шампионата на планетата за военни. Това са световната шампионка за девойки Салва Аид и медалистите от Световното за юноши Али Камис и Абас Абубакер.

Атлетическият турнир от Световните военни игри започва на 4 октомври и ще продължи до 8 октомври, а игрите завършват на 11 октомври.

Освен в атлетиката, България ще участва и в надпреварата по бокс с двама състезатели – Детелин Далаклиев и Александър Александров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама