Отбелязват обединението на Германия с 5км бягане в София и още три града

08:45, 02 окт 15 / Спорт 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По случай обединението на Германия на 3 октомври 1990 г. немското посолство в България, съвместно със сдружение 5kmrun, организира 5 км тематично бягане.

25 години от края на Желязната завеса и разделението на Германия ще бъдат чествани със спортни събития в София, Пловдив, Бургас и Варна. Стартът на събитието е в 10:00 часа. В София то ще се състои на централната алея в Южния парк.

Участието е безплатно за всички желаещи да изпробват издържливостта си в бягането. Тези, които са се регистрирали предварително на www.5kmrun.bg ще получат тениска от организаторите.

На 9 ноември 1989 г. Берлинската стена пада, а на 3 октомври 1990 г. Германската демократическа република се присъединява към Федерална република Германия.

Берлинската стена е построена за една нощ на 12 август 1961 г., за да разделя комунистически Източен Берлин от Западен Берлин. Завършената стена се състои от 106-километрова част от бетон, още 66 км бодлива тел и над 300 наблюдателни кули. Стената преминава през центъра на града и обгражда всички граждани на Западен Берлин. Това е начинът Германската Демократична Република /Източна Германия/ да попречи на гражданите си да бягат на запад.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама