Български певци обраха наградите от международен конкурс в Молдова

09:48, 02 окт 15 / Любопитно 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С три големи награди се завърнаха три български певици от  международен конкурс за популярна музика  „Златная бълка” в Молдова. Събитието се провежда под  подпатронажа на Министерството на Културата на Република Молдова и е от малкото в света конкурси за популярна музика, чиято основна цел е да интегрира деца и младежи   от 7 до 25 годишна възраст със специални потребности и да ги постави в реална конкурентна среда. Жури прецедателствано от поп звездата на Румъния Дида Драган, оценява таланти от Португалия, Полша, Румъния, Украйна, Русия, Молдова, Африка, Хърватия и др.

В тазгодишното издание Сдружение „ Нови гласове“  от Търговище с председател и вокален педагог Десислава Станкова представи три таланта от България, преминали предварителната селекция на конкурса. Това са Богдана Петрова от Пловдив  - момичето, което страда от слепота и стана финалист в  ТВ шоуто  „България търси талант“ пред 2010 година. В Молдова тя спечели Гран При  с фолклорна обработка на песента „Лале ли си, зюмбюл ли си“. Същата награда в групата на по-малките завоюва  15 годишната Кристиана Асенова от Търговище, която през миналата година спечели друг телевизионен формат „Големите надежди“, а първа награда в своята възрастова група спечели 11 годишната Диана Петрова – носителка на множество първи награди  от национални конкурси.

„Безкрайно съм благодарна, че спечелих доверието на едно талантливо момиче като Богдана Петрова. Тя е 23 годишно незрящо момиче от Пловдив, което преди пет години предизвика фурор и спечели първия сезон на музикалния формат „България търси талант”. Като всеки млад човек в нашата страна се сблъсква със суровата действителност , но  днес повече от всякога е убедена, че музиката е нейният живот и ще продължава да се бори, за да постигне целите си! През месец юли представих проект пред Съюза на слепите в България и благодарение на финансовата подкрепа Боги заедно с нейн придружител  отпътува за Молдова. Защо избрах точно нея? Още преди пет години ми въздейства на сцената със своя талант и упоритост, следях развитието и участията и, през последните години след формата не виждах да се продуцират нейни песни, медийният  интерес  към нея просто изчезна. Работя с талантливи деца и изпитвам болка,  когато колеги като мен с години изграждат таланти, а когато същите тези таланти са в ръцете на продуцентските компании  много често следва разочарование и болка. Тук е мястото да споделя любимата ми мисъл  - Една от най-великите тайни на живота е, че единственото, което си заслужава да бъде правено, е това, което правим за другите„, сподели вокалния педагог Десислава Станкова.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама