Договорът за ремонта на изтребителите в Полша е подписан, обяви депутат

12:46, 02 окт 15 / Политика 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Подписан е договорът, по който Полша ще ремонтира българските изтребители МиГ-29. Това съобщи пред журналисти в кулоарите на Народното събрание депутатът от Реформаторския блок и председател на транспортната комисия Гроздан Караджов. 

Той е получил информацията от полски официални източници, а парафираният договор ще влезе на заседание на правителството следващата сряда. Предстои Министерският съвет на следващото си заседание в сряда да упълномощи министъра да положи подписа си под документа . 

„Такъв е редът в държавата. Преди това надлежно упълномощени лица от полската страна и надлежно упълномощено лице от нашата страна - в случая заместник-министър, вчера окончателно са парафирали този договор и се очаква да влезе в МС в сряда“, обясни процедурата Караджов. 

Според него за да е парафиран договорът означава, че няма съмнение във възможността на полския оръжеен завод да извърши тази дейност.  

По-късно в кулоарите на Народното събрание финансовият министър Владислав Горанов не даде информация за подобен договор, но коментира.

„Не съм сигурен, че ще успеем да решим казуса с изтребителите по начина, по който се представя като стратегия за осигуряване на над 1 милиард лева за чисто нови изтребители“, посочи той. 

По думите му България е в много напреднал етап за подписване на споразумения за ремонт на съществуващата техника. Според него тази сума е твърде голяма и трябва да се проведе наистина много задълбочен дебат, който да се води с правителството. 

„Едва ли ще можем в следващата година да осигурим такъв голям ресурс“, допълни финансистът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама