Не засякоха нелегални имигранти при спецакцията във Варна (обновена)

13:03, 02 окт 15 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До момента не са разкрити случаи на незаконна миграция във Варна, стана ясно след съвместна акция на МВР, ДАНС и прокуратурата, която се проведе вчера в града, както и на територията на цялата страна. "Нищо фрапиращо", уточниха от Областната дирекция на полицията.

Резултатите от мащабната операция за противодействие на миграционния натиск и незаконната миграция бяха изнесени на брифинг в Министерството на вътрешните работи. В срещата с медиите участва главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов, както и ръководни представители на прокуратурата  и на ДАНС.

В операцията са участвали 1639 служители на МВР и близо 300 единици техника. Проверени са 9702 лица, 5209 моторни превозни средства, 955 обекта и местности. Установени и задържани са 501 незаконно пребиваващи в страната чужденци и 46 лица, за които има информация, че се занимават с каналджийство. Образувани са общо 38 досъдебни производства в различни апелативни райони на страната, съставени са 177 акта за административно нарушение. В домовете на дирекция „Миграция“ са настанени 24 чужди граждани. Иззети са 20 къси и дългоцевни оръжия, газов пистолет и въздушна пушка и 80 боеприпаса от различен калибър, обобщи главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов данните от 24-часовата  мащабна полицейска операция на територията на страната, която на места продължава и днес.

В четвъртък, 1 октомври, през целия ден на всички изходи на Варна бяха поставени КПП, като засиленото полицейско наблюдение бе заради нелегалните мигранти. Бяха проверявани всички автомобили, които влизаха и излизаха от града.

Засилените проверки бяха както в големите градове, за които се знае, че се разтоварват преминалите границата бежанци, така и в граничните райони. Проверки са правени и по конкретни сигнали за укрити бежанци.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама