Нови пет жалби са постъпили в ОИК –Сливен

15:14, 02 окт 15 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пет нови жалби са постъпили в ОИК-Сливен за последните дни, съобщи говорителят на комисията Стелли Стефанова. Три от жалбите са от ГЕРБ и две от БСП. Всички те  са за поставяне на предизборни материали на нерегламентирани за целта места – по магазини, мостове, автобусни спирки и тролейбусни стълбове. Към настоящия момент жалбите се проверяват, след което Общинска избирателна комисия – Сливен ще излезе с решение за всяка от тях, поясни  Стефанова.

Комисията е утвърдила образците на бюлетините за избор на кмет на общината, за кметове на населени места и за общински съветници. Не са утвърдени  две бюлетини - за избор на кметове в селата Бинкос и Чинтулово.

Комисията е заличила регистрациите на кандидата за кмет на Чинтулово от НФСБ и на кандидата за кмет на Бинкос от ГЕРБ. Причината е, че към 24 април, тази година, нямат настоящ и постоянен адрес в страната.

По същата причина ОИК е заличила от регистрите и петима кандидати за общински съветници. Те са по двама от листите на НФСБ и ДОР и един от листата на „Движение 21”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама