Работодателите уточниха - подкрепят законните ВЕИ

15:57, 02 окт 15 25 521 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Национално представените работодателски организации (НПРО) не провеждат акция срещу конкретни работодатели от енергийния сектор, а срещу тези, които не спазват закона и не се придържат към принципите на лоялно пазарно поведение. Това се казва в съобщение на Българската стопанска камара, изпратено до медиите днес.

Позицията на бизнеса е по повод изказването на председателя на Българската фотоволтаична асоциация Меглена Русенова пред БНР. Тя заяви, че „работодателските организации целенасочено търсят уязвяването и фалита на конкретни работодатели на цял един сектор от българската енергетика“. Работодателските организации провокираха Русенова с последното си действие. Те пуснаха четири сигнала до главния прокурор Сотир Цацаров. Един от тях е насочен към предполагаеми нарушения в присъединяването на ВЕИ централи към националната енергийна система.

От БСК оправдават действията си с обяснението, че подкрепят европейската политика за включване в електроенергийната мрежа на енергия от ВЕИ, при положение, че инсталациите са законно изградени, присъединени и финансирани.

„Компаниите, които са с ясен произход на капитала, спазват закона и не използват корупционни практики, нямат основание да се притесняват от действията на работодателските организации“, се казва още в позицията на БСК.

В изказването си по радиото Меглена Русенова се обърна към представители на работодателските организации, като ги призова да не отправят обвинения, които дискредитират определени работодатели, ако не са подплатени с доказателства, че законът е нарушен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама