Прокуратурата внесе обвинение срещу мъж причинил смърт при ПТП край Севлиево

16:26, 02 окт 15 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура - Велико Търново внесе обвинителен акт срещу К. Ш. от Вeлико Търново за това, че на 28.01.2015 г.   при управление на моторно превозно средство е нарушил правилата за движение на пътищата и е допуснал пътно-транспортно произшествие, вследствие на което по непредпазливост  е причинил смъртта на И. И. от Велико Търново, съобщават от Съда.

Инцидентът е станал на първокласен път Севлиево – Велико Търново при км. 123 – 124 при управление на товарен автомобил „Дачия Дъстър“, при който обвиняемият К. Ш., в пътен участък със зона на действие на пътен знак - "Б26" от ППЗДвП, който забранява движение със скорост, по-висока от 60 км/ч, се движел със скорост от 101,5 км/ч., вследствие на което допуснал ПТП с навлезлия в неговата пътна лента насрещно движещ се лек автомобил „Фолксваген Поло“, собственост и управляван от жертвата И. И. от Велико Търново.

В хода на досъдебното производство са разпитани осем свидетели. Назначени са авто-техническа, диагностическа, съдебно-химическа и съдебно-медицинска експертизи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама