От 100 хил. до 1 млн. лв отпускат по програмата "Наука и образование за интелигентен растеж"

16:51, 02 окт 15 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представиха новите възможности за финансиране по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Срещата се организира от Областния информационен център в партньорство с Министерството на образованието.

Експерти от Управляващия орган на оперативната програма ще представят насоките за кандидатстване по две процедури за подбор на проекти, каза в началото на срещата инж. Розалия Личева – началник на Регионалния инспекторат по образованието.

Допустими бенефициенти по тези две процедури са общини, детски градини, общински училища с подготвителни групи, училища, съгласно Закона за народната просвета, юридически лица с нестопанска цел за общественополезна дейност. По първата процедура единият от сроковете за кандидатстване е до 30.11.2015 г., а вторият срок - до 29.04.2016 г.

Размерът на отпусканата безвъзмездната финансова помощ варира от 100 хил. лв. до 1 млн. лв. Крайният срок за представяне на проектни предложения за втората процедура изтича на 30.11.2015 г. По нея може да се кандидатства за сумата 50 хил. лв. до 500 хил. лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама