НОИ създаде нова е-услуга за бъдещите пенсионери

19:20, 02 окт 15 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От началото на октомври 2015 г. на интернет страницата на Националния осигурителен институт (НОИ) е публикувана нова е-услуга. Тя е озаглавена „Избор на най-добър 36-месечен период преди 01 януари 1997 г. за изчисляване на индивидуален коефициент на пенсия“, съобщават от пресцентъра на институцията.

Програмният продукт е предназначен за всички, на които им предстои пенсиониране или преизчисляване на вече отпусната пенсия от друг период. След въвеждане на данните и стартиране на изчислението, системата автоматично сравнява попълнените доходи със средните работни заплати за съответните периоди и посочва кой от тях е най-благоприятен.

Системата позволява въвеждане както на сумарен осигурителен доход по години, така и информация месец по месец. При сравняването за определяне на най-добрия период за времето от 01 януари 1982 г. до декември 1996 г. участват единствено периодите, в които са въведени 36 последователни месеца или 3 последователни години. Периодите, които имат прекъсвания не участват в определянето на периода.

Услугата е достъпна на интернет страницата на НОИ (www.nssi.bg) в. рубрика „Е-услуги”/ „Справки”/ „Справки със свободен достъп“/.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама