Министър Красен Кралев уважи форум на Българската психиатрична асоциация

19:42, 02 окт 15 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на младежта и спорта се включи в кръгла маса в рамките на XXIII Научна конференция на Българската психиатрична асоциация в Пловдив днес. Красен Кралев участва в дискусията "Медийна политика в Българската психиатрия".

"Темата бе изключително интересна, защото поставя точно навреме проблема за преодоляване на психиатричната стигма. Виждате, че съществува едно неразбиране от страна на лекарите за ролята на журналистите в процеса. От страна на журналистите е подобно за начините, по които трябва да се работи с психотерапевтите", заяви министър Кралев.  По думите му в България има достатъчно публични пари за здравеопазване и би трябвало да се работи на много сериозна основа, да се осигуряват кръгли маси за обучение на журналистите за проблемите на психиатрията и за проблемите на психиатричната стигма.

"От друга страна би трябвало да се извършва обучение на самите психотерапевти и на ръководителите на болнични заведения – как да общуват с медиите, защото журналистите никога не са виновни, просто отразяват мнението на обществото. Както им я предаваме информацията, така и те я предават", коментира още Кралев.

На форума бяха обсъдени и националните програми за превенция на психичното здраве сред младежите, ролята на спорта за намаляване на напрежението, тревогата, стреса и страха, както и необходимостта от спортни психолози, които да работят с елитните ни спортисти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама