ДПС-Шумен представи кандидатите си за кмет и общински съветници

21:42, 02 окт 15 / Политика 25 1686 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На специална церемония тази вечер Движението за права и свободи (ДПС) в Шумен представи кандидата си за кмет на града и листата за общински съветници. Така от Движението откриха официално предизборната си кампания.

Пред присъстващите над 200 активисти, членове и симпатизанти на политическата сила, в основния ресторант на Гранд хотел „Шумен” бяха представени и кандидатите за кметове на общини и в областта, както и кандидат-кметовете в 11 села на община Шумен.

Гости на събитието бяха депутатите Хамид Хамид и Айдоан Али.

Кандидатите бяха представени от областният лидер на ДПС Нуридин Исмаил. Той припомни, че през времето ДПС се утвърдила като първа политическа сила в региона.

Депутатът Бюнямин Хасан е кандидатът на ДПС за кмет на община Шумен. „Никога не съм бягал от предизвикателствата. ДПС има самочувствието и кадровия потенциал да участва активно в управлението на община Шумен. Имам опит в административната работа. За управление е нужен силен екип, който да има подкрепата на гражданите. Ще участваме активно и компетентно в управлението на община Шумен. Ще дам всичко от себе си за добър резултат на изборите. Успехът идва, когато се работи за него. Вярвам, че ще оправдаем доверието. Привличане на инвестиции, растеж в икономиката, откриване на нови работни места и работа за младите хора, това са основните цели, които си поставяме”, заяви Бюнямин Хасан.

Водач на листата за общински съветници от ДПС в Шумен е досегашният зам.-кмет по здравеопазване и социални дейности Седат Кадир. След него са Сунай Садък Исуф, юристът Метин Хилмиев Джамбазов от гражданската квота, Нурхан Зия Риза също от гражданската квота, д-р Ердинч Исмаил Ахмед, Асен Мартинов Асенов, Менент Османова Шукриева, д-р Танер Осман Тасин, Азиз Илияз Садула, Бирол Ибрахим Адил, Зюхре Камбер Мердам, Фикрие Мехмед Хюсеин.

„За мен е чест и отговорност да съм водач на листата на ДПС. Шумен трябва да продължи да се развива”, каза пред присъстващите Седат Кадир.

Областният лидер представи и кандидатите на Движението за кметове на общини в област Шумен. За 5 от общините кандидати са досегашните кметове. Във Венец – Нехрибан Ахмедова, Каолиново – Нида Ахмедов, Хитрино – Нуридин Исмаил, Никола Козлево – Турхан Каракаш и Върбица – Мердин Байрям.

ДПС има свои кандидати за кметове и в общините Нови пазар – Айсел Руфат, във Велики Преслав – Мустаджан Шабан, в Каспичан – Боряна Бойчева и в Смядово – Фатме Иляз.

Нуридин Исмаил прогнозира победа за кандидата за кмет на Нови пазар още на първи тур, а във Велики Преслав достигане до балотаж.

Успех в предстоящия на 25 октомври местен вот пожела депутатът Хамид Хамид, който поиска ДПС да се бори за седем места в Общински съвет-Шумен, а на кандидата за кмет Бюнямин Хасан да застане пред трудния избор да стане кмет на града или да остане народен представител. Хамид Хамид се обяви за честна и толерантна предизборна кампания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама