Николай Ненчев: От 2016 г. ще гарантираме охраната на въздушното ни пространство

22:06, 02 окт 15 / Политика 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„От следващата година България ще има възможност сама да охранява въздушното си пространство без каквато и да е подкрепа“. Тази прогноза сподели в предаването на БНТ „Още от деня“ министърът на отбраната Николай Ненчев. В студиото той призна, че решението за ремонта на самолетите МиГ-29, на които разчитаме по отношение на охраната на въздушното ни пространство, е взето много бързо.

„Ние приехме едно принципно решение да гарантираме самостоятелно охраната си до средата на 2016 г., т. е. със собствени ресурси. До края на тази година ще получим два двигателя, които ще използваме в рамките на две години и мисля, че до средата или до края на месец април ще имаме още 3 отремонтирани самолета, т. е. напълно достатъчно и с тези, които притежаваме“, заяви военният министър. Ненчев коментира и поисканата му от опозицията оставка.

„Те са в опозиция, работата им е да искат оставки на министри. Това е съвсем нормално. Доколкото знам, аргументът е свързан с това, че ние искаме да извършваме съвместна охрана на въздушното пространство – нещо, което така или иначе трябва да се случи“, категоричен бе министърът.

Той добави, че благодарение на съдействието на Полша и усилията на правителството ремонтът на 10 самолета ще спести на държавата близо 24 млн. лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама