Българите в Ирландия са доволни, че ще гласуват на референдума

23:04, 02 окт 15 / Политика 25 611 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представителите на българската общност в Ирландия са доволни, че ще могат да гласуват на предстоящия референдум за електронното гласуване. Това са споделили сънародниците ни на среща с вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена Кунева. По думите им въвеждането на електронния вот ще облекчи много българите извън граница, които не живеят в близост до изборни секции.

По време на работното си посещение в Ирландия Кунева е договорила сътрудничеството между двете страни в подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г., чрез обмен на опит между администрациите на двете страни и обучения на българските служители от Ирландския институт за публична администрация.

 Меглена Кунева се срещна с ирландския министър по въпросите на Европейския съюз Дара Мърфи и отговорния секретар по председателствата на Съвета Лоркан Фулъм. До този момент Ирландия е имала седем успешни председателства на Европейския съюз и винаги е помагала на новите страни-членки.

 Вицепремиерът се срещна и с министъра на правосъдието и равноправието на Ирландия Франсиз Фицджералд, с която обсъдиха възможностите за сътрудничество в областта на антикорупционните политики, каквото е имало и по отношение на отнемането на незаконно придобито имущество.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама