Фотографска изложба среща столичани с 20 приемни семейства

23:42, 02 окт 15 / Култура 25 482 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фотографска изложба, представяща живота на децата в приемни семействи се откри днес в Народния театър. Фотографът Радич Банев среща столичната публика с 20 семейства от 10 български града. Това, което ги обединява е, че са отворили домовете и сърцата си за децата, които имат най-голяма нужда от тях.

Експозицията „Детството в приемна грижа“ представя моменти от ежедневието на приемните семейства и на децата, които са намерили свой дом. Житейските им истории ще затрогнат всеки, който разгледа фотосите. А те, въпреки тежката тема, която е избрал фотографът, са положителни.

"Родила съм се в сиропиталище. Майка ми ме е оставила след раждането. Станах приемен родител, защото исках да помогна на дете и да му дам шанс да бъде спасено. Видях моето момиче и знаех, че никой няма да я иска. Беше подготвена да бъде местена в дом за деца с тежки увреждания. Вече 7 години сме заедно, като за тези години най-големият успех е, че тя е щастлива, самостоятелна и мечтае." Това е само една от историите, споделени в проекта на Радич Банев.

Обнадеждаваща се оказва и статистиката на Агенцията за социално подпомагане. Според нея 80 от приемните семейства в страната са доброволни, а 2300 получават възнаграждение за упражняването на професията „приемен родител". Само от началото на 2015 година до края на юни са утвърдени и вписани в регистрите нови 160 приемни семейства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама