20 деца от ОУ „Цветан Спасов“ се включиха в Полицейска академия-Плевен

07:48, 04 окт 15 25 444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
20 възпитаници на Основно училище „Цветан Спасов“ в Плевен се включиха в инициативата Детска полицейска академия. Те положиха клетва и получиха отличителен знак на доброволец. При откриването присъстваха началникът на плевенската полиция старши комисар Венцислав Катинов и началникът на Инспекторат по образованието – Плевен Албена Тотева.

„За нас е голяма чест да открием Детската полицейска академия в прогимназия „Цветан Спасов“ в Плевен. Идеята за това се обсъжда от доста време и се радвам, че вече е факт. Осъществяването й до голяма степен се дължи на разбирането от страна на директора на училището г-жа Лилия Мариноваи съдействието на началника на Инспекторат по образованието в Плевен г-жа Тотева. Детската полицейска академия има много цели и задачи. Една от основните е децата на научат законите на България и да ги изпълняват. Задачата на тези деца ще бъде това, което научат в тази академия да го популяризират сред своите съученици и приятели.“ – категоричен бе при откриването директорът на ОДМВР – Плевен старши комисар Венцислав Катинов.

Децата се срещнаха и с хората, които ще ги обучават - от страна на полицията – началник сектор „Охранителна полиция“ при Първо РУМВР - Плевен Юлиян Пеловски, младши полицейски инспектор Валери Цветанов и инспектор детска педагогическа стая Мариела Тодорова, от страна на училището – ръководител – Татяна Ценкуловска – помощник директор и председател на училищната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, преподавателите Валентина Божинова и Валентина Стойчева.

Бе подписано Споразумение за партньорство между Началника на Първо РУМВР – Плевен главен инспектор Петър Кочев и директорът на прогимназия „Цветан Спасов“ г-жа Лилия Маринова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама