Фермери и ветеринари от Пловдивско обсъждат болестите по животните

12:17, 04 окт 15 25 464 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ветеринарни лекари и фермери могат да се включат в работна среща в Пловдив на 6 октомври в сградата на Областната администрация, съобщиха от пресцентъра на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Събитието е част от Националната обучителна кампания за болестите по животните, организирана от Министерството на земеделието и храните (МЗХ) и БАБХ.

Кампанията бе предприета, защото собствениците на животни често не спазват ветеринарно-медицинското законодателство. Целта е да бъдат разяснени правата и задълженията на частнопрактикуващите ветеринарни лекари, официалните ветеринарни лекари и фермерите, както и да бъдат обсъдени законодателните инициативи във ветеринарното законодателство.

По време на обучението ще бъдат представени и подготвените промени в Закона за ветеринарно-медицинската дейност, които целят да минимизират риска от болести и зарази, включително при хората.

Основната част от тези промени са насочени към вменяване на нови задължения на фермерите, частнопрактикуващите ветеринарни лекари и на официалните ветеринарни лекари, както и въвеждане на санкции за всяко неизпълнение на задълженията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама