Не на насилието над животните, призоваха от "Живот за Варна"

12:19, 04 окт 15 25 466 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Данаил Папазов и гражданската инициатива "Живот за Варна" отбелязаха Световния ден за защита на животните с демонстрация на добрия пример – хората, които обичат и се грижат за своите любимци. Искахме да поощрим и да покажем силата на връзката между човека и животните. Затова отидохме в Морската градина и поздравихме нашите съграждани, които са посветили времето си и милеят за своите четириноги приятели, обясниха от "Живот за Варна". В инициативата взеха участие кандидати за районни кметове и общински съветници от коалицията.

Каквото и да кажа за отношението, което трябва да имаме като хора и общество към животните, ще е незначително пред думите на великия философ Имануел Кант, които са се запечатали в съзнанието ми. А именно, че "можем да съдим какво е сърцето на човек по отношението му към животните“, каза Данаил Папазов.

Самият той обожава животните и се грижи за две кучета у дома. Мария Капон, която също се включи в инициативата, отглежда куче – Флем. В качеството си на народен представител в 40-то народно събрание тя е вносител на текстове в Наказателния кодекс за инкриминиране на жестокостта към животните.

Днес е Световният ден за защита на животните. Решението за отбелязването му е взето през 1931 г. на Международния конгрес на привържениците на Движението за защита на природата във Флоренция, Италия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама