Руската авиация продължава бомбардировките в Сирия, броят на цивилните жертви расте

15:12, 04 окт 15 / Свят 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Самолети Су-24 и Су-25 са извършили три последователни удара по тренировъчен център и склад за боеприпаси на "Ислямска държава" край град Табка в сирийската провинция Ракка. Всички цели са унищожени, съобщи руското военно министерство.

Според министерството през последните 24 часа Русия е бомбардирала 10 мишени на „Ислямска държава" в Сирия. „Десет инфраструктурни обекта на „Ислямска държава" са били ударени", уточниха руските военни, като добавиха, че страната разширява въздушните атаки, започнали в сряда.

Авиацията е атакувала тренировъчен лагер на терористичната организация и е унищожила и цех за производство на експлозиви в провинция Идлиб. Бомбардирани са и други осем обекта на „Ислямска държава“, като са разрушени три склада за боеприпаси.

Междувременно обаче активисти от сирийската опозиция съобщиха, че най-малко петима цивилни са били убити при нови руски въздушни удари в Сирия, съобщиха днес антиправителствени активисти в близкоизточната държава, цитирани от ДПА.

Изтребители пуснали бомби в град Талбисе и в селата Гирната и Ом Шаршух, в централната сирийска провинция Хомс. Най-малко един цивилен бил убит и други - ранени, съобщиха Комитетите за местна координация - мониторингова група, която съобщава за насилието в страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама