Божидар Димитров: ДПС е на път да стане циганска партия

16:53, 04 окт 15 / Политика 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ДПС е на път да стане от турска, циганска партия, каза директорът на Националния исторически музей Божидар Димитрова в интервю за Нова телевизия. 

„Как ще стане? - Купуват им гласовете“, коментира Димитров по повод темата с изпълнението на турска версия на „Песента за Райна Княгиня“ на откриването на предизборната кампания на ДПС.

Той отбеляза, че изпълнението на турската версия, която по думите му е „песен като песен“ е провокация на „партията на Местан“ с цел мобилизация на електората и тя е била съвсем успешна, защото всички са й се вързали и са заговорили за това. 

Той коментира, че въпреки това едва ли провокацията на ДПС ще има  особен ефект върху изборните резултати с аргумента, че не би довел до разгромяваща победа на националистическа или патриотична партия, добавяйки, че в България трябва да се прави разлика между патриоти и националисти. 

„Няма какво да направим“, каза Димитров. „Ще си пеем песента на български, макар че македонците вече ни обвиниха, че и ние, и турците, сме я откраднали от тях“.

В обширното интервю Божидар Димитров обясни също, че не вярва във вампири и никога не е казвал, че в Созопол е бил открит вампир. „Аз казах, че срещу него е имало ритуал против вампирясване“, уточни той и добави, че древните българи са имали такива вярвания. „Аз не вярвам във вампири баш, древните българи са вярвали.“ 

По повод неотдавнашната подписка с искането на оставката му като директор на Националния исторически музей той заяви: "Кои бяха тези група общественици“, запита той. „Известен сноб, Ивайло Дичев и още един марксист. Никак не бях притеснен."

В интервюто Димитров заяви, че досега през живота си е нарушавал две от десетте заповеди в Библията „не прелюбодействай“ и „не лъжи“. „Последно излъгах миналата седмица, когато казах на една среднокрасива жена, че е най-красивата на света“, каза Димитров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама