Лиляна Павлова: За да има какво да ядем, тряба да има асфалт

18:56, 04 окт 15 25 462 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Освен БСП, няма друг, който да ни критикува. Без асфалт, нови пътища, и без строителство - не става. Без асфалт не става. За да има какво да ядем, трябва да има асфалт. Това каза в ефира на Новa телевизия регионалният министър Лиляна Павлова, запитана дали асфалтът се яде.

Тя посочи, че само БСП отправяли такива критики към нея. Павлова добави, че има още много какво да се промени в пътната инфраструктура, но през 2015 г. са били направени много ремонти.

"2015-а ще бъде запомнена като годината с много ремонти. Такива не е имало от години. Има много още по какво да работим", коментира регионалният министър.

Тя обясни, че целта ѝ е да довърши успешно мандата, защото с програмата, която си е поставила, предизвикателството е достатъчно голямо. По думите ѝ да бъдеш „министър е сезонна работа, нещо временно".

Павлова коментира, че в кабинета отношенията са хармонични, но далеч на били такива в парламента.

"Към момента не водим политика и не работим за предсрочни избори. Няма причина да искаме такива - и хората, и ние се уморихме от такива. Поредни избори ще дебалансират тотално и без това крехкия финансов подем на държавата", смята Павлова.

Министърът подчерта, че кметовете, които имат правата и задълженията да регистрират граждани по настоящ и постоянен адрес, могат да вписват данни на избиратели на адреса на земеделски площи. Тя посочи, че 1700 граждани са били дерегистрирани, защото не отговарят на условията за адрес с жилищна площ по 10 кв. на човек.

"Тези, които са го направили, са го направили хитро. Законът за гражданската регистрация дава право на кметовете, те издават адреса, той има право, както в много ромски махали, да регистрира хора на адреса на земеделска земя", каза Павлова и добави, че Народното събрание трябва да направи промяна в закона, за да се спре тази практика. 

Павлова каза още, че за тези избори са били дерегистрирании и извадени от избирателните списъци 534 000 души. За тях имало данни, че не отговарят на принципа на уседналост. Тя добави, че общо 48 хил. са кандидатите в местните избори, като от тях 114 са дерегистрирани от управляваното от нея ведомство, защото не са спазили условието за 6-месечна уседналост.

Регионалният министър коментира и предишния мандат на кабинета „Борисов", както и подадената тогава оставка.

„Тогава се чудехме кое е по-правилното, по-държавническото решение - дали е да подадеш оставка под натиск. Даже не беше натиск, буквално бяхме „сготвени" - и със сметките за тока, и с всички тези циркове, някои медии също помогнаха", каза Пвалова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама