Старото депо за отпадъци в Китен става парк

07:43, 05 окт 15 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проект на стойност 851 997 лв. предвижда закриване, рекултивация и мониторинг на общинското депо за неопасни отпадъци в Китен. На негово място на площ от 25 519 кв.м ще бъде изграден парк. Финансирането за това е осигурено от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

Багери и камиони вече работят по реализацията на проекта, показа проверка на Topnovini.bg. Преди засаждането на различни растителни видове, които ще преобразят ландшафта, теренът се обработва, за да се обезопаси и да се ограничи неблагоприятното въздействие върху околната среда на натрупаните отпадъци. Ще се изгради горен изолиращ екран от хумус и почва. Ще се извърши и дегазация, за да се избегне възможността от запалване и взривяване на газове.

След предварителна обработка теренът ще бъде затревен и залесен. Така Китен – най-зеленият град по българското Черноморие, ще се сдобие с още един нов и красив парк, който ще бъде приятно място за отдих и разходка на жителите и гостите на града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама