"Пет жени в еднакви рокли" излизат на театралната сцена в Пловдив

08:32, 05 окт 15 / Култура 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерния си спектакъл "Пет жени в еднакви рокли" представя тази вечер Драматичният театър в Пловдив.

Пиесата на Алън Бол е преведена на български от Матей Тодоров, а постановката е на Атанас Атанасов. Участват Ивана Папазова, Елена Атанасова, Мариана Йотова, Елена Кабасакалова, Мадлен Йорданова и Иво Аръков. Сценографията и костюмите са дело на Петър Митев, а на музиката - Петя Диманова.

"Известна е крилатата фраза: "Спектакълът е обречен на успех!". Липсата на скромност е характерна за хората на изкуството, но в случая съм абсолютно убеден, че има две сериозни причини за предизвестения успех на "Пет жени в еднакви рокли". На първо място е авторът! Алън Бол (носител на "Оскар" за сценарий на филма "Американски прелести") събира пет жени, облича ги в еднакви рокли и им възлага ролите на шаферки. Само по себе си това вече е събитие", споделя режисьорът Атанас Атанасов.

Петте героини са влюбени, раними, чувствени, романтични, алчни, безпардонни, пияни и опиянени, обсебени от желание да притежават и да бъдат притежавани. От него - единствения, неповторимия, очарователния прелъстителен мъж. За него са и смехът, и присмехът им. За него са и думите им.За пороците му, но и за собствените  пороци, за суетата му, но и за собствената суетност. За вярата в Бога и следването на Дявола...

Билетите за тазвечершната премиера са изчерпани, все още има няколко места за представлението на 16 октомври.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама