Психото в Бургас поръчва храна за близо 92 000 лева

07:41, 06 окт 15 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Центърът за психично здраве (ЦПЗ) „Проф. д-р Иван Темков” в Бургас пусна обществена поръчка за цялостно ежедневно хранене (закуска, обяд и вечеря) на пациентите по диета и дежурния персонал, показа справка на Topnovini.bg. Прогнозният брой хранодни е 34 500, а стойността на поръчката е 91 667 лева без ДДС.

Ежедневното приготвяне и доставяне на храна в заведението трябва да се извършва в термоустойчиви кутии, собственост на изпълнителя, след получена писмена заявка по диети за стационарно болни на ЦПЗ-Бургас. Храната трябва да се изготвя съгласно „Сборник с рецепти за диетични ястия за заведенията за обществено хранене и лечебно профилактичните заведения”. Важно изискване е да се спазват грамажа на порциите, вкусовите качества, добрият външен вид и изксванията за хигиена, както и разнообразие на видовете ястия, съобразно нормите за болнично хранене. След всяко хранене съдовете трябва да са добре измити и дезинфекцирани.

Участниците в търга трябва да са изпълнявали договори за доставка или услуги, които са еднакви или сходни с предмета на обществената поръчка, през последните три години. Фирмите трябва да разполагат с лица, притежаващи нужното образование и професионална квалификация, необходими за осъществяване на поръчката. Наличният персонал трябва да е здравно освидетелстван. Участникът трябва да има и технологично оборудване за приготвяне на храната и задължително да притежава сертификат за внедрена система за анализ на критичните точки (НАССР).

Срокът за получаване на офертите или заявленията за участие е до 10 ноември тази година, като критерият за оценяване ще бъде икономически най-изгодната оферта. Предложенията ще бъдат отворени на 12 ноември в сградата на Центъра за психично здраве в Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама