Доказваме, че сме в болница с пръстов отпечатък

08:43, 06 окт 15 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"До края на януари  в болниците и аптеките ще бъде въведен персонален пръстов идентификатор. Всеки здравноосигурен пациент ще има такъв и само така ще може да докаже своето присъствие в определена болница", каза в ефира на "Нова" министърът на здравеопазването д-р Петър Москов.

Той обеща още да се разпише ясно системата за хоспитализация и нарушенията от страна на болниците, които източват здравната каса чрез пациенти-фантоми, да спрат. "Нито едно от действията, които правим в здравеопазването, не е насочено към спестяване, а към ефективното използване на нашите пари. Здравноосигурените трябва да получават срещу своите пари съответното качествено здравеопазване”, поясни министърът.

Москов посочи, че всеки пациент ще има свой индивидуализиран пакет за доболнична помощ, като по неговия личен здравен статус ще се преценява какво количество направления могат да му бъдат отпуснати през годината.

България е на четвърто място по затлъстяване в света, каза още Москов. И посочи, че кабинетът готви цяла програма за справяне с този тежък проблем. "С нея ще се опитаме да изградим нов начин на живот на нашите деца и на нас покрай тях", обясни той.

Относно спорния данък "Вредни храни", който ведомството му предлага, Москов заяви, че интересът на децата е по-важен от интереса на няколко икономически лобита. И поясни, че ако производителят на вредни храни си промени рецептурата, няма да плаща данък.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама