Безработицата и високата такса смет са основните проблеми за разградчани

09:12, 06 окт 15 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Безработицата и високата такса смет са основните проблеми за разградчани. Това показват данните от анкета на Гражданско движение ДНЕС, проведена в рамките на инициативата „Да изберем и решим заедно проблемите на нашата община”.

В проучването се включили 850 души, от които 732 жители на Разград и 118 души от селата в общината.

Единодушно анкетираните са определили като ключов за региона проблем безработицата и липсата на възможности за реализация на младите хора, но с уточнението, че това е проблем за цялата страна.

Конкретно за Разград, като проблем запитаните са посочили многото работещи пенсионери ва общинската и държавната администрация, което също е причина младите да напускат града.

На второ място разградчани са поставили високата такса смет – 92.7%, а на трето - липсата на места за паркиране и спирането на автомобили по тротоарите.

Следващи в класацията са ниското качество на медицинските услуги и липсата на инвестиции, Като и за тези проблеми повечето участници в допитването са уточнили, че са с общонационално значение.

Лошото състояние на инфраструктурата и недостатъчно прозрачната работа на местната администрация са другите два проблема, които според разградчани трябва спешно да бъдат решени.

След местните избори, новите управници ще бъдат запознати с резултатите от анкетата, както и предложенията на гражданите за подобряване условията на живот.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама