Ще има подвижни избирателни секции в общините Кубрат, Цар Калоян и Самуил

12:22, 06 окт 15 / Политика 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Подвижни избирателни секции ще има за предстоящите избори за общински съветници и кметове и за произвеждането на национален референдум в общините Кубрат, Цар Калоян и Самуил. Това съобщиха председателите на общинските избирателни комисии в трите общини. Решенията са взети на базата на постъпили писма от общинските администрации относно подадени заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия.

Най-много подвижни избирателни секции ще има в община Кубрат - шест, като те ще бъдат в общинския център и в селата Беловец, Бисерци, Звънарци, Мъдрево и Севар.

В община Самуил са постъпили над 10 заявления за гласуване с подвижна секция от избирателите с трайни увреждания на селата Самуил и Владимировци, както и под 10 заявления от избиратели на село Ножарево. Съгласно издадена заповед от временно изпълняващия длъжността кмет на община Самуил ОИК е взела решение за образуване на две подвижни избирателни секции на територята на общината – в Самуил и Владимировци.

С решение на Общинската избирателна комисия в община Цар Калоян са разкрити две подвижни избирателни секции в Цар Калоян и за кметство Езерче. Те са определени на основание писмо от oбщината за броя на постъпилите заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия. Подадени са 43 заявления, от които 32 за град Цар Калоян и 11 за село Езерче.

Ако някой е пропуснал да подаде заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия, но в района му има създадена такава секция, той може да подаде заявление за включване в нея до 19-ти октомври, уточниха председателите на ОИК.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама