БСП не отстъпват от искането си за оставка на военния министър

12:44, 06 окт 15 / Политика 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият военен министър и настоящ народен представител от БСП Ангел Найденов опроверга твърдението на министъра на отбраната Николай Ненчев, че е получил подкрепа от всички парламентарни групи при изслушването си в ресорната комисия към парламента за ремонта на българските МиГ-ове в Полша.

„Остава нашето искане за оставка на Николай Ненчев”, категоричен бе Найденов.

По думите му всяка парламентарна група е задавала въпрос към Ненчев и е очаквала отговора на министъра.

„Как разбра, че получава нашата подкрепа”, изрази учудването си социалистът.

Относно ремонта на българските изтребители МиГ-29 в Полша бившият военен министър уточни, че у него остават съмненията за надеждността на поетите ангажименти от полските специалисти. Според Ангел Найденов Ненчев си вярва и „сигурно това е неговата линия на поведение”.

„От него не може да очакваме кой знае какви детайли и подробности. Имам своите съмнения. При цялото ми уважение към полските специалисти, аз съм в правото си да запазя своите съмнения”, обясни Ангел Найденов.

Депутатът от БСП определи като „странно” очакването за президентско вето върху Закона за военното разузнаване в частта за критериите за шеф на разузнавателната служба. Според него това е игра на инат на представителите на управляващите спрямо парламента, защото има ясен текст, гласуван от Народното събрание, и тази "комедия" около оставката и бъдещето на началника на Военното разузнаване трябвало да бъде прекратена.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама