Екип на Нова телевизия е нападнат в ромската махала в Самоков

15:08, 06 окт 15 25 461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Екип на Нова телевизия е нападнат в ромската махала в Самоков. Надя Ганчева, операторът Михаил Кръстев и шофьорът Валентин Иванов са изпратени там, за да вземат интервю от кандидата за общински съветник - Трайчо Василев, по пряков Пиже от листата на ДПС. Той е човекът, заснет от „Разследване”, как организира частното енерго в ромската махала в Самоков, съобщават от телевизията.

"Преди екипът ни въобще да има възможност да снима и да обясни за какво е там Трайчо Василев, синът му и още десетки роми ни нападнаха", каза Надя Ганчева.

Репортерката е блъскана, операторът получил няколко удара с юмрук в лицето, шофьорът е със спукана скула и охлузвания.

Камерата и колата на Нова са счупени.

„Агресията беше провокирана първоначално от кандидата за общински съветник - Трайчо Василев, а след неговата реакция, десетки роми атакуваха екипа ни. Колегите са успели да пуснат камерата и да заснемат част от побоя. За съжаление, камерата ни беше счупена след като мъж, разпознат като сина на Трайчо Василев изрита техниката на оператора и я повреди. Колата на екипа също е повредена. За щастие екипът ни не е пострадал сериозно, защото се е изнесъл бързо от ромската махала”, разказа Надя Ганчева.

По-късно тя допълни, че първоначално жителите на махалата не са били агресивни към тях, но след появата на кандидата, нещата са се променили. Тя допълни, че Трайчо Василев има 5 присъди 1 условна, а в момента е разследван и за нападение над полицай.  

Полицията започна разследване, образувано е досъдебно производство. В момента шофьорът и опираторът саразпитвани в местното полицейско управление, а се очаква прокуратурата да поиска кандидатския имунитет на Василев. 

Телевизията нееднократно разказва за "частното енерго" в ромската махала в Самоков. Прокуратурата доказа кражбата на ток в квартала и част от ръководството на ЧЕЗ беше уволнено.

Преди време в темата за частното енерго беше замесено името на депутата от ДПС Александър Методиев, по-известен като бат Сали. В първите дни, след като стана народен представител, той категорично отрече да е замесен и заплаши, че за подобни твърдения ще съди. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама