Цацаров поиска сваляне на имунитета на нападателя на екипа на Нова телевизия

17:15, 06 окт 15 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Главният прокурор Сотир Цацаров поиска сваляне на имунитета на кандидата за общински съветник в Самоков от листата на ДПС Трайчо Василев – Пиже. Той, заедно с още няколко души, нападна по-рано през деня екип на Нова телевизия, журналистите се опитват да направят репортаж в ромската махала в града преди местните избори.

Прокуратурата е започнала разследване за хулиганство, отличаващо се с особена дързост и цинизъм, и унищожаване и повреждане на чуждо имущество. Извършен е оглед на местопроизшествието, като са разпитани свидетели-очевидци на нападението. Към доказателствата по делото ще бъде използван и видеоматериалът, отразяващ част от престъпните прояви.

От доказателствата по делото се установява, че единият от извършителите на хулиганските действия е именно Трайчо Василев – кандидат за общински съветник в Самоков. От деня на регистрацията си като кандидат за общински съветник Василев се ползва с имунитет – срещу него не може да бъде възбудено наказателно преследване без разрешение на ЦИК.

Главният прокурор Сотир Цацаров ще внесе мотивирано искане до Централната избирателна комисия за даване на разрешение Василев да бъде задържан и привлечен като обвиняем за хулиганство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама