Шумен отново събира елита на планинското колоездене

06:48, 08 окт 15 / Спорт 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За пета поредна година Велоклуб “Илчов баир” ще организира крос-кънтри състезание по колоездене XCO “Шуменско плато” 2015.

Домакините от клуба канят всички, които обичат планинското колоездене и са навършили 11 г. да се запишат за участие в надпреварата.

Тази година организаторите са подготвили чисто ново трасе с дължина 5 км и 180 м, с положителна денивелация. Трасето е от средно тежко до умерено тежко.  Обиколките за категории за следните: мъже 18+ - 5 обиколки, мъже 30+ - 3 обиколки, мъже 45+ - 3 обиколки, жени, - 2 обиколки, девойки - 2 обиколки, юноши старша възраст – 3 обиколки, юноши младша възраст – 3 обиколки, деца от 11 до 14 г. – 1 обиколка

Състезанието ще се проведе на 11 октомври, неделя. Стартът и финала ще бъдат на  поляната на разклона между ТВ кулата и село Лозево, в местността Белия баир (на 1км от град Шумен).

От 8,00 часа ще започне записването на участниците, а от 10,00 ще бъде даден старта на състезанието.

Всеки състезател е длъжен да носи каска и ръкавици, да участва с изправен планински велосипед, да притежава застраховка за деня на провеждане на състезанието, юношите под 18 годишна възраст трябва да имат и подписана от родител писмена декларация, с която им се разрешава участие.

Класирането е индивидуално по възрастови групи. Победителите в отделните групи ще получат предметни награди и медали.

Всички, които искат да се включат в надпреварата, могат да заявят участие на сайта на Велоклуб “Илчов баир” www.ilchovbair.com.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама