Осем нови обекта откриват в казанлъшката оръжейница „Арсенал”

07:24, 08 окт 15 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Осем нови обекта ще бъдат открити днес в  „Арсенал”, съобщиха от оръжейницата. Те са разположени на двете основни площадки на дружеството в Казанлък и Мъглиж. Стойността на инвестициите е в размер на 30 млн. лева.

Според изпълнителния директор на „Арсенал“ Николай Ибушев, това е само част от всички нови обекти и подобрения на инфраструктурата, инвестициите в които до пролетта на следващата година ще надхвърлят  70 млн. лева.

В Завод 6 се открива линия за инжекционно формоване и синтeроване – MIM процес – една принципно нова технология за получаване на стоманени детайли от метален прах. Финансирането е по проект на  Оперативна програма „Развитие на конкурентноспособността на българската икономика“. Новата линия подобрява ефективността в производството на специална продукция. Другият нов обект е Линия за термична обработка в Завод 1. Линията е за термична обработка в солни вани и е първият етап в подготовката за внедряване на „Тенифер“ процес на карбонитриране на детайлите. Инвестицията също е по проект на Оперативна програма „Развитие на конкурентноспособността на българската икономика“.

Ще бъде открито и разширението на обособено производство „Автоматна обработка“, оборудвано изцяло от машини с големи възможности за струго-фрезови обработки и обезпечева механичната обработка за производство на специална продукция. Инвестицията е от  собствени средства.

Три от новите обекти, изградени със собствени средства,  са разкрити на площадка Мъглиж. Това са: нова складова база „Каракос“, обект в Завод 4, предназначен за специална продукция, както и реконструкция на обект за производство на специална продукция.

Утре е и празникът на оръжейницата, който е и Ден на отворените врати. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама