Русенец със сребърен медал на Европейското по вдигане на тежести в Литва

10:34, 08 окт 15 / Спорт 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сребърен медал спечели на Европейското първенство за младежи и девойки в Литва представителят на Тежкоатлетически спортен клуб– Русе Стилиян Грозев. 16-годишният състезател, който беше един от най- младите в своята категория се представи блестящо и събра двубой от 261 килограма в двете движения, съобщават от русенския клуб.

Стилиян се състезаваше в категория до 62 килограма при 20-годишните заедно с още 9 младежи. „Групата беше изключително силна. Всеки един от състезателите беше силна конкуренция. Въпреки това се чувствах сигурен преди излизанията, а и подготовката ни преди състезанието премина добре”, сподели Стилиян, който е бил за няколко дни в Русе след Европейското първенство.

Той записа трети резултат в изхвърлянето с 118 кг, след това взе бронз и в изтласкването с 143 кг. Това му беше достатъчно за второто място в общото класиране и сребърния медал. Шампион стана Айдин Емра от Турция, а втория български състезател в тази категория - Петър Ангелов се нареди седми, съобщават още от русенския клуб.

На Стилиян Грозев предстои подготовка за Световното първенство по вдигане на тежести за мъже заедно с националния отбор воден от старши треньора Иван Иванов. На предстоящото състезание, което ще се поведе през ноември в Хюстън /САЩ/, тимът ще се опита да защити завоюваните вече квоти за предстоящата Олимпиада.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама