Борисов: "София Тех Парк“ отваря врати на 26 ноември

10:54, 08 окт 15 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"София Тех Парк" трябва да отвори врати на 26 ноември. Надяваме се до тогава да стане и да спазим сроковете. Това каза премиерът Бойко Борисов при проверка на строителните дейности по новия бизнес център в София. В проверката се включи и европейският комисар, отговарящ за наука, изследвания и иновации Карлос Моедас.

Премиерът обясни, че държавата освен да полага много усилия за изграждане на инфраструктура и пречиствателни станции, прави всичко възможно да отделя пари и за развитието на високотехнологични комплекси. За този комплекс държавата е отделила на 100 млн. лв. и надеждата е да се превърне едно върхово място за развитие на технологиите.

"Когато бъде открит, той ще има връзка и с пешеходен мост на бул. "Цариградско шосе". Нека „София Тех Парк“ да се развие така, както се разви "Бизнес парк" в "Младост". Да стане едно място, където иновациите, технологиите, най-върховите постижения в науката и в образованието да се развиват. Над 100 млн. лв. до момента е инвестирала държавата в този парк и мисля, че след години ще се оцени високо", добави Борисов.

В проверката се включиха и образователният министър Тодор Танев и вицепремиерът Томислав Дончев. Танев благодари за подкрепата на премиера и най - вече, че държавата прави всичко възможно да се развиват такива модерни научни комплекси.

От своя страна Томислав Дончев заяви, че правителството има стратегия за развитие на интелигентната специализация.

Пред журналисти Борисов коментира отново и проблема с бежанската вълна. Премиерът заяви, че Великите сили по най - бързия начин трябва да намерят решение на проблема.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама