23-годишният водач от с. Поликраище, който шофира с над 230 км/ч е задържан в полицията

11:03, 08 окт 15 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във връзка с видеоматериал за непристойно поведение на пътя от водач на автомобил, излъчен тази сутрин от национална телевизия, в полицията е предприета проверка по случая, съобщават от ОД на МВР.

За срок до 24 часа по ЗМВР е задържан 23-годишният А. Б., живущ в горнооряховското село Поликраище. В РУ – Г. Оряховица е образувано досъдебно производство по чл. 325, ал. 2 от НК. Случаят е докладван на Районна прокуратура – Г. Оряховица.

Проверяват се още двама граждани, за които се предполага, че са съпричастни към деянието. Действията по разследването продължават.

Справка за предишни нарушения на А. Б., като водач на автомобил сочи, че в периода от 2012 г. до сега са му съставени 4 наказателни постановления за опасно и демонстративно шофиране и са му наложени 13 глоби по фиш, за скорост и др. нарушения.

От ОДМВР – В. Търново са категорични, че ще бъдат безкомпромисни към подобни водачи. За ограничаване на такива деяния в участъка около с. Поликраище е предвидено засилено полицейско присъствие.

Проведени са срещи с местното население, на които е отправен апел към жителите на селото, ако станат свидетели на подобни случки незабавно да сигнализират полицията. В резултат на това миналата седмица вече има постъпил такъв сигнал от гражданин в полицейското управление в Г. Оряховица, по който тече проверка. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама