"Дунав" започва срещу "Шумен" в мъжката А група

12:00, 08 окт 15 / Спорт 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Баскетболният отбор на "Дунав" започва с домакинска среща новия сезон на мъжкото първенство в А група. На 18 октомври русенският състав посреща тима на "Шумен". Това отреди тегленият днес жребий за новия сезон във втория ешелон при мъжете. 

В първата фаза на шампионата отборите са разделени на два региона- Източен и Западен. Освен "Дунав" и "Шумен" в източния регион са още тимовете на: "Академик" Варна, "Чавдар" Троян, "Делфин" и ИУ Варна. В западния регион са съставите на "Академик" София, Рилски спортист 2, Левски 2, Видабаскет и Академик Благоевград.

Първият етап е на разменено гостуване в групите и продължава до 10 януари. На 13 и 17 януари третите и четвъртите отбори от двете групи ще играят на разменено гостуване, като домакини на втората среща са класиралите се на трето място отбори.

Победителите от тези срещи попадат в първа група /шест отбора/, а загубилите - във втора група /пет отбора/. Вторият етап също е на разменено гостуване между отборите в двете нови групи. Шампионатът ще продължи до 3 април.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама