15 пъти повече бежанци са преминали през Старозагорско

12:23, 08 окт 15 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 230 бежанци са преминали през Старозагорска област от началото на годината досега, съобщи  старши комисар Иван Чолаков, директор на ОДМВР Стара Загора. През същия период на м. г. те са били едва 17. „Увеличението е повече от 15 пъти”, допълни Чолаков.

Данните бяха изнесени след заседание на Областния съвет по сигурност, председателствано от областния управител Георги Ранов. „Направен бе анализ на ситуацията с бежанския поток на територията на Старозагорска област, както и на  готовността на институциите да реагират при евентуално увеличаване на бежанската вълна”, коментира областинят управител Георги Ранов. По думите му няма причини за безспокойство, повишена е готовността за действие на отделните звена.

По данни на ДАНС само 22-ма са регистрираните на адреси бежанци със статут в Старозагорско. По-голямата част от мигрантите напускат областта и се придвижат на запад.

„До момента са образувани 8 досъдебни производства срещу лица, които са оказвали незаконна логистична помощ на мигранти чрез осигураване на транспортни средства или превозване към западната граница. Липсват данни за организатори на канали на територията на областта”, каза още Иван Чолаков. По думите му ефективна присъда може да получи последният заловен каналджия, който превозваше 28 души в микробус и бе заловен след гонка в Стара Загора

Директорът на полицията е изпратил предложение до министъра на вътрешните работи за увеличаване на кадровия състав и автомобилите в Районно управление „Полиция” в Чирпан, заради пускането на новата отсечка от автомагистрала „Марица”, тъй като тя е подходящо трасе за осъществяване трафик на бежанци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама